Kock
Från streetfood till fine dining – hos oss finns kök på alla nivåer. Här får du chansen att utvecklas som kock i en miljö som aldrig står still.
Ett kök där livet också får plats
På Liseberg finns allt från snabb streetfood till eleganta restauranger med fine dining. Det betyder att du som kock alltid kan hitta en nivå som passar din erfarenhet – och att du snabbt kan utvecklas vidare. Kanske börjar du i ett kök där såserna är färdiga och rätterna enklare, för att sedan ta klivet vidare till att laga såser från grunden och jobba med mer avancerade menyer. Här finns alltid nästa steg runt hörnet, och vi ser gärna att våra kockar växer med oss.
Vi erbjuder trygga villkor med kollektivavtal och arbetstider som ofta är mer förutsägbara och balanserade än i många andra restaurangkök. Här finns möjlighet att kombinera arbetet med familjeliv och fritid, vilket gör att du kan trivas och stanna länge hos oss.
För dig som är yngre och kanske vill göra din första säsong i kök är Liseberg en perfekt start. Vi är vana vid att ta emot många unga medarbetare varje år och har rutiner för att lära upp snabbt, coacha och ge dig trygghet i rollen. Här får du stöd av erfarna kollegor samtidigt som du får utrymme att växa i ditt eget tempo.
Bara en nypa av Lisebergs restauranger
På Liseberg finns inte mindre än elva restauranger. På 90 sekunder får du kika in hos några av dem.
Var börjar din resa?
Första steget i köket
Här arbetar du i enklare kök där menyerna är tydliga och många moment är förberedda, som färdiga såser eller enklare rätter. Perfekt för dig som vill få in en fot i köket eller prova på din första säsong. Här hittar du restauranger såsom Skeppsmagasinet, Bergs Bistro (bild) och Al Parco.
Matlagning från grunden
Nästa steg innebär mer ansvar och kreativitet. Här lagar du fler rätter från grunden, lär dig tekniker och utvecklar din känsla för smaker och upplägg. Du får också mer ansvar i köksteamet. Här hittar du restauranger såsom våra egna personalrestauranger (bild), Tyrolen, Rondo och Järnvägsrestaurangen.
Fine dining & avancerade kök
På den högsta nivån arbetar du i våra mest avancerade kök, med högre krav på hantverk, precision och presentation. Här förväntas du ha erfarenhet och kunskap för att leverera matupplevelser på toppnivå. Här hittar du restauranger såsom Mei Rose, 1923 (bild), Saluhallen, Hamnkrogen och Wärdshuset.
De vanligaste frågorna om kocklivet på Liseberg
-
Vanligtvis blir du placerad på en av våra restauranger eller köksenheter under säsongen, så att du får trygghet i teamet och rutinerna. Men eftersom vi har många olika typer av kök och restauranger inom Liseberg finns det alltid möjlighet att växa och byta till en annan enhet mellan säsonger – eller ibland tillfälligt hoppa in på ett annat ställe om det behövs.
-
Nej, vi har kök på olika nivåer. Du kan börja i ett enklare kök där menyerna är förberedda och sedan utvecklas vidare till mer avancerad matlagning. Vi är vana vid att ta emot unga kockar och lära upp på plats.
-
De flesta kockar arbetar säsongsvis – vår till höst samt under jul- och vinteröppning. Många kommer tillbaka år efter år. Men det finns även möjlighet till längre anställningar, både i Lisebergsparken och på vårt helårsöppna Hotel Grand Curiosa.
-
När du kommer till Liseberg har vi gjort en rad insatser för att ditt besök ska vara så hållbart som möjligt. Bland annat har vi sett till att du alltid hittar vegetariska och andra miljöanpassade alternativ på våra menyer. Det finns även flera KRAV-certifierade restauranger där maten lagas efter säsong med så mycket ekologiska och kravmärkta livsmedel som möjligt. Läs mer här